Aktiviteter

Foff- Göteborg på Facebook

Söndagshäng med Foff

Alla Foff:are - även potentiella sådana - är välkomna till Aktivitetshuset i Majorna när vi har våra söndagshäng. Datumen för söndagshängen lägger vi ut i vår Facebookgrupp och som inlägg här på bloggen.


Barn i alla former är självklart välkomna. Föreningen erbjuder fika, och en frivillig donation till föreningen (en tjuga eller så) mottages tacksamt.

Föreläsningar

Foff Göteborg arrangerar med ojämna mellanrum föreläsningar, ofta i samarbete med Linnéstadens bibliotek. Vi har tidigare bland annat haft föreläsningar med Jörgen Larsson, Thomas Johansson och Nina Björk, Mats Söderlund, Cathrin Wasshede och Jesper Fundberg på temat föräldraskap och jämställdhet!

Datum för kommande föreläsningar utannonseras i vår Facebookgrupp och som inlägg här på bloggen.


Foff-kök
Äta ska en ju ändå göra! Välkommen att medverka på Foff-Göteborgs "middagshäng för en billig peng". En kväll nångång varannan vecka - eller när andan faller på - ambulerande mellan Västra Götet, Östra Götet och Hisingen. Det är medlemmarna själva som arrangerar Foff-köket, så länge tid och lust finns. Se det som en möjlighet för oss Foffare och våra barn att äta och umgås under uppsluppna former!
Vill du fixa middagshäng i din del av stan framöver? Då är det bara att fixa en lokal, lägga upp ett event på Facebook och bjuda in medlemmarna i gruppen FOFF Göteborg!
(OBS: Detta arrangemang annonseras av praktiska skäl enbart på Facebook, och enbart till medlemmar i Facebookgruppen!)

Barnprylmarknad

Vi ordnar en på våren och en på hösten. Att som medlem jobba på marknaden innebär att du lär känna andra medlemmar i föreningen - vilket ju är en bra idé eller hur?
Mer info här!


Foff-träffar för föräldralediga
Du som är föräldraledig och vill träffa andra jämställdhetsintresserade, föreslå en tid och plats och maila oss (eller gå med i vår Facebook-grupp och lägg in ett event där) så skickar vi ut till medlemmarna!

Oregelbundet förekommande aktiviteter
- Bokcirkel - under hösten 2012, våren och hösten 2013 samt våren 2014 arrangerade Foff-Göteborg tillsammans med Linnéstadens bibliotek en feministisk bokcirkel. 
- Samtalskvällar
- Aktionsgrupp
- PR-grupp, nuvarande pr-grupp har tagit fram vår fina tygkasse!
- Upprop
Är du hugad att dra igång något, kontakta oss genom att maila till foffgbg [at] gmail.com.

Den månatliga Foff-ölen - inträffar ibland...
Från kl 17 den första fredagen i varje månad har vi haft en opretentiös tillställning som vi kallar Foff-öl. Man måste inte inta alkoholhaltiga drycker utan det går bra att bara dyka upp för en pratstund över ett glas vad-du-vill. Ibland är det bara två som kommer, ibland är det tio. Platsen varierar. Foff-ölen annonseras alltid på Facebook, och oftast via medlemsmail (när vi hinner). Därför är det en fördel om du är med i Facebook-gruppen, för att inte missa några inbjudningar!
Det kan bli andra datum än första fredagen i varje månad, så håll utkik!


Tidigare projekt
Under våren 2008 drev FOFF Göteborg projektet Aktiva val - föräldraträffar med jämställdhetstema på ett antal Barnmorskemottagningar i Göteborg. I anslutning till den ordinarie föräldrautbildningen fick blivande föräldrar träffas i grupp och bland annat prata om förväntningar på föräldrar utifrån kön, uttag av föräldraledighet och att dela på praktisk vård och omsorg. Aktiva val blev väl emottaget av de blivande föräldrarna, hela 93% uppgav att det var viktigt med information om jämställdhet i samband med graviditet. Aktiva val finansierades av Ungdomsstyrelsen. Läs om Aktiva val i lokalpressen och i GP Läs Ungdomsstyrelsens kommentar till Aktiva val-projektet.

Vill du bli medlem i Foff - Göteborg, maila oss på foffgbg [at] gmail.com!