Barnprylmarknad

Foff-Göteborg arrangerar en barnprylmarknad på våren och en på hösten.
Massor av fina saker till barn och baby: kläder, leksaker, böcker, skor & stövlar, babytillbehör, cyklar, vagnar, sängar och mycket annat! Även gravid- och amningskläder.


Vill du sälja?
Läs först igenom instruktionerna nedan.
Information om datumsläpp för säljarkoderna kommer per epost när det närmar sig, till alla som står på vår epostlista. Vill du stå med på den, skicka ett mail till foffmarknad [at] gmail [dot] com.

INSTRUKTIONER – Foff Göteborgs barnprylmarknad
Har du förråden fulla av barnprylar som väntar på att få nya ägare? Genom att låta oss sälja dina saker, slipper du själv närvara vid försäljningen och kan efteråt inkassera 75% av intäkterna på det du sålt.

OBS! Det är mycket viktigt att du tar del av våra säljregler nedan om du bestämmer dig för att vara med.

Vår marknad är mycket välbesökt och många har hört av sig och tackat för en bra marknad med mycket fina kläder och prylar. Vi vill förstås fortsätta hålla hög kvalitet på det som säljs, och uppmanar därför alla säljare att inte ta med artiklar som är smutsiga, slitna eller trasiga.

Viktiga punkter
- All försäljning sker på egen risk och vi kan inte ta ansvar för inlämnade prylar som eventuellt försvunnit!
- Vi kan inte sälja prylar som har tappat sin prislapp, eftersom där står den säljarkod som gör att vi vet vem som ska ha förtjänsten efteråt. Därför är det mycket viktigt att du ser till att den sitter ordentligt. (Dock naturligtvis inte så hårt att det förstör själva objektet)
- Sätt priser i 5-kronors-intervall, dvs inte t ex 29:- eller 2:-, utan hellre 30:- eller 5:-. Detta förenklar i kassorna och skyndar på köerna!
- Överblivna saker kan ej lagras efter försäljningsdagen. Avhämtning av dessa sker samma dag som marknaden (se nedan), alternativt lämnas kvar (vi skänker allt överblivet till välgörenhet).

Bra att tänka på
Lättsålda saker är exempelvis cyklar, bobbycars, kvalitetsleksaker som exempelvis lego, duplo och brio, fräscha och fina kläder, regnkläder, stövlar, uteleksaker, gravid- och amningskläder, babytillbehör, böcker, filmer, spel etc.
Även barnvagnar, bilbarnstolar, matstolar, skötbord, spjälsängar m.m. är säljbart. Lämna bara in sådant som har med barn att göra, alltså inget annat!

Lämna absolut inte in något som är fläckigt eller trasigt. Inte heller gamla och urtvättade kläder. Vi vet av erfarenhet att sådant inte säljer, så lämna detta hellre direkt till insamling. Vi kommer att plocka undan sådant som vi inte anser ”håller måttet”, för att lämna plats åt det som är säljbart. Håll dig också till säsong, dvs inte sommarkläder på höstmarknaden och inte overaller, skridskor och liknande på vårmarknaden. Ta gärna med galgar om du har sådant som du vill hänga. Vi kan dock inte garantera att du får med dig exakt samma galgar hem efter marknaden.

Din insats
Din insats blir att själv prismärka dina saker innan du lämnar in dem. Detta gör du förslagsvis med maskeringstejp eller liknande, på en väl synlig plats. Var noga med att se till att prislappen verkligen fäster, men inte så hårt att den förstör plagget/prylen när den tas bort i kassorna.
Förutom priset ska du på klisterlappen skriva den bokstav som du tilldelats. Prisnivån bestämmer du själv. Priset du skriver drar vi alltså av 25% ifrån.
Sätt gärna priser i 5-kronors-intervall, dvs inte priser på t ex 29:- eller 2:-, utan hellre 30:- eller 5:-. Detta förenklar i kassorna!
OBS - VIKTIGT: Om du vill att en del av eller alla dina prylar/plagg ska skänkas om de inte skulle bli sålda så markerar du ett x inom parentes på klisterlappen, dvs såhär (X)
Exempel på märkning av pryl som du vill ska skänkas om den inte blir såld:
P (=dvs din unika säljarkod, se i din kommande mailbekräftelse vilken kod som gäller för just dig) 25:- (=ditt pris) (X) (=skänkes om osålt)
Denna märkning underlättar rejält vid sorteringen av prylar efter att marknaden stängt, och vi kommer därmed sannolikt att ha hunnit sortera allt i tid innan hämtning.

Inlämning
Inlämning sker dagen innan marknadsdagen mellan kl 18-19, dvs på fredagskvällen. Du kommer till Kvinnofolkhögskolan genom ingången från Masthuggstorget och lämnar dina saker (du går upp för trappan som ligger mellan husen till vänster, om du har hamnen i ryggen). Du packar själv upp dina saker på plats, då vi har märkt ut bord med storlekar och olika sorters kläder och prylar.
Vi har bara möjlighet att ta emot sakerna under denna tidpunkt. Inga undantag kan göras!

Hämtning 
Hämtning av osålda kläder och saker sker efter marknaden mellan kl 16-17, dvs på lördagen. Vi försöker så gott vi hinner att i högar samla ihop det som inte är sålt, men det kan också bli så att du själv får leta upp dina osålda prylar. Vill du inte ta hem det som inte blivit sålt kan du lämna det (då markerar du prylarna med X enligt ovan), så lämnar vi det vidare till välgörenhet, dock helst ej vagnar och alltför skrymmande saker.
OBS - Allt som inte är hämtat kl 17 på lördagen skänker vi till välgörenhet.

Förtjänst
Din förtjänst sätter vi in på ditt bankkonto så snart som möjligt men senast tre veckor efter marknaden. Ditt kontonummer lämnar du till oss innan marknaden.

Tack för din medverkan!

Frågor? Maila foffmarknad [at] gmail [dot] com