torsdag 10 april 2014

Studiecirkel om små och stora barns sexualitet

Nu har vi medlemmar i föreningen Foff Göteborg en unik chans att gå en studiecirkel om barns och ungdomars sexualitet! Cirkeln har utvecklats av psykolog och sexolog Malin Andersson (och medlem i Foff Göteborg) i samarbete med RFSU. Missa inte denna chans!

Om studiecirkeln: Välkommen att delta i denna studiecirkel med syfte att väcka tankar, få inspiration, tips och mod att prata om sexualitet, kropp och känslor med dina barn/ungdomar. Det spelar ingen roll vilken ålder det är på dina barn, vi kommer att tala om alla åldrar och alla deltagare har något att bidra med. Vid fem tillfällen träffas vi och diskuterar frågor kring sexualitet, genus och föräldraskap. Hur kan vi prata med våra barn om sex och sexualitet? Hur kan vi stötta barnen i deras eget utforskande? Var går gränserna?
Vi ventilerar våra egna tankar kring barns sexualitet (våra egna såväl som barn i stort) och försöker hitta bra sätt att bemöta barns sexuella uttryck, frågor och funderingar utan att skam- eller skuldbelägga. Vi anlägger också ett genusperspektiv på frågeställningarna, och pratar kring samhällets - och eventuellt våra egna - fördomar kring pojkars och flickors sexualitet. Mellan träffarna kommer deltagarna att få läsa kortare texter som inspiration till samtalen.
Cirkelledare är Malin Andersson, psykolog, sexolog och medlem i Foff Göteborg.

Datum: Onsdag 7 maj (vecka 19), mån 12 maj och tors 15 maj (vecka 20), mån 19 maj och tors 22 maj (vecka 21).
Tid: 18-20 (från 17.30 serveras kaffe/te och macka)
Plats: RFSUs lokaler på Stora Badhusgatan 6, Göteborg
Kostnad: Gratis för medlemmar i Foff Göteborg, men medlemskap i RFSU krävs, vilket kostar 150:- (och då får du dessutom 4 nummer av den eminenta tidningen Ottar. Läs mer om medlemskapet i RFSU här!) OBS: Fika ingår!

Anmälan: Görs via epost till Mia Gartner på mia.gartner [a] rfsu.se
Frågor kring studiecirkelns innehåll: Ställs till cirkelledare Malin Andersson på malina_82 [a] hotmail.com

Max 12 deltagare, så anmäl dig så snart som möjligt. Först till kvarn!
Sista anmälningsdag fredagen den 25 april.

Varmt välkommen!

//Styrelsen för Foff Göteborg

PS: Du som ännu ej är medlem i föreningen Foff Göteborg, det kostar bara 50:- per vuxen. Läs mer om oss och om hur du blir medlem här!