torsdag 21 maj 2015

Foff Göteborg fyller 10 år – var med och fira den 7 juni!

I juni är det 10 år sedan Foff Göteborg blev en förening! Föreningen fyller tvåsiffrigt och har blivit en tweenie! (jovisst tweenie kan en ju vara från tidigare åldrar vi vet :-P )

Det vill vi i 2015 års styrelse fira genom att bjuda in till picknick den 7 juni, med gamla och nya medlemmar. Självklart är även nyfikna potentiella medlemmar varmt välkomna!

För att göra det enkelt* föreslår vi en picknick där var och en tar med det hen vill äta och dricka och så hänger vi tillsammans i några timmar och lär känna varann, pratar om vad som drog oss till denna förening, var vi fick nys om den, vad som driver oss framåt i våra olika feministiska föräldraskap, våra medvindar och motgångar, glädjeämnen och frustrationer, eller så bara begrundar vi det faktum att denna förening har funnits och varit livaktig i ett helt jäkla långt decennium! *folkets jubel*

Några av dem som var med och startade föreningen kommer troligtvis att vara med så passa på att fråga dem hur det kom sig att de ville starta en förening och vilka diskussioner som var aktuella då, inom och utanför föreningen, osv osv.

När: Söndagen den 7 juni från kl 14 till ca kl 17
Var: I Trädgårdsföreningen: håll utkik efter en samling vuxna och barn, kanske att vi placerar oss nånstans nära lekplatsen? Och kanske har vi fått hem vår beställda Foff-flagga tills dess, i så fall ser du oss absolut!.
Närmaste hållplats är Kungsportsplatsen, eller Drottningtorget, beroende på vilket håll du kommer ifrån.
Hur: Du kommer som du är, och tar med dem du vill.
Eventet på Facebook: https://www.facebook.com/events/385916618262874/

VÄLKOMMEN!Och grattis till Foff Göteborg på 10-årsjubileet!

//Styrelsen för 2015:
Carina, Antje, Martin, Lina, Emma, Lars och Malin


*) Detta år har styrelsen antagit en sorts feministisk strategi där vi vill göra så mycket som möjligt så enkelt som möjligt - enligt devisen "om vi gör det enkelt så blir det i alla fall av, och det är stort nog!". Vi kallar det alltså för "vår feministiska strategi"! Som en sorts motsats till fenomenet "den duktiga flickan" (som inte nödvändigtvis behöver vara just en flicka) som tar ansvar och fixar och roddar allt tills hen faller trött ner och inte ens hinner slappna av och ha det lite gött. Missförstå oss rätt, visst är det bra att driva saker och ta ansvar men ibland tar en i för mycket och då händer ju till slut inget alls, för att orken tryter. Så, vår devis är just nu - bättre rodda något enkelt än att rodda inget alls. :-D